El passat 10 de març el Ple de l’Ajuntament de la Palma d’Ebre va aprovar la següent moció per a visibilitzar la davallada del servei que es presta al nostre consultori mèdic.

Podeu llegir la moció a continuació.

Abans de la pandèmia el consultori mèdic de La Palma d’Ebre tenia metge i infermer durant els cinc dies de la setmana i passada aquesta emergència, l’activitat del metge com la de l’infermer s’ha vist reduïda després de la Covid19 i tot i que ja ha passat cert temps, a dia d’avui encara no s’ha recuperat el servei que teníem anteriorment.

Per altra banda no es pot contactar directament amb el metge o a l’infermer quan estan al municipi perquè s’han centralitzat totes les trucades a un número de Salut de Terres de l’Ebre. Els nostres veïns són una població molt envellida i se senten angoixats de no poder parlar directament amb el seu metge de sempre. A més, quan truquen al numero del consultori mèdic i parlen amb una persona desconeguda els hi genera desconfiança. Tenen la por que davant d’una emergència no puguin contactar amb algú del territori que els conegui, sàpiga on viuen, el seu historial, etc.

Pensem que amb la idiosincràsia del nostre municipi, es totalment necessari tornar a recuperar aquest servei.  Els dies que no tenim metge al municipi hem de trucar al CAP de Flix i a vegades no poden atendre als nostres ciutadans fins que els sanitaris acaben les seves pròpies visites, ja que no hi ha un altre metge de guàrdia. Com que hi ha molta gent gran, molts no poden desplaçar-se al CAP de Flix perquè no disposen de vehicle o no tenen a cap persona que els hi pugui portar. A més, actualment no existeix transport públic que permeti accedir i retornar del CAP de Flix. És per aquest motiu que l’accés a la sanitat assistencial diària i les cures i atencions als usuaris cal que es realitzin al consultori local.

Reclamem que els pobles petits tinguem el mateix dret a tenir una sanitat pública de qualitat.

En atenció a aquestes consideracions, el Ple de l’Ajuntament de la Palma d’Ebre acorda:

PRIMER: Restablir l’activitat del metge i de l’infermer durant els cinc dies de la setmana

SEGON: Que fora del seu horari puguem accedir a un servei de qualitat al CAP de Flix

TERCER: Eliminar les barreres d’accés a les visites que a causa de la bretxa digital expulsa generacions de persones grans, sense mitjans o formació.

QUART: Trametre aquesta moció als departaments corresponents per tal que es pugui recuperar l’activitat que hi havia al consultori local prèvia a la pandèmia.