• Nom palmenc: Fonoll
  • Nom català: Fonoll
  • Nom científic: Foeniculum vulgare
  • Família: Apiàcies (Umbel·líferes)
  • Tipus de fulla: Composta
  • Fruit: Grana
  • Fenologia floració: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
  • Època de fructificació: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
  • Distribució: erms, vores de camins, clarianes
  • Abundància: c
  • Usos principals: aromàtica, remeiera, culinari, aliment
  • Usos medicinals: antisèptic, carminatiu, expectorant, laxant, antihelmíntic refrigerant,
  • Estat de conservació: LC

Herba perenne d’aspecte com de canya que pot arribar a fer 2 metres d’alçada, aromàtica i comestible. Tota ella fa olor d’anís. Tija i fulles de color verd. Les fulles són filamentoses, allargades i primes, s’assequen aviat. Les flors petites i grogues es reuneixen en una umbel·la. Les llavors són especies i condiments molt apreciats en gastronomia.